top of page

טיפול וייעוץ זוגי

בימים אלו לצערי יש ביכולתי לקבל רק מספר מצומצם מאד של לקוחות חדשים לטיפול. 

 

אך בכל עת ניתן ליצור עמי קשר, כדי להצטרף לרשימת המתנה או על מנת לקבל הפניה למטפלים מומלצים.

גישת הטיפול הזוגי ממוקד הרגש היא הגישה הנחקרת והיעילה ביותר בעולם בסיוע לזוגות במצוקה. ב 2017 הפכתי למטפלת הזוגית הראשונה בישראל המוסמכת לטיפול בגישה זו, על ידי ICEEFT, האגודה הבינלאומית למצויינות בטיפול ממוקד רגש, מייסודה של דר' סו ג'ונסון. ביחד עם גב' עפרה קולא, הובלתי את הקמת קהילת הטיפול הזוגי ממוקד הרגש בישראל, מתוך מטרה להביא את הגישה הנפלאה הזו לכמה שיותר זוגות, וכן ללוות מטפלים המעוניינים להתפתח בלימודי ה EFT ולרכוש את המיומנויות האפקטיביות הללו. מהר מאד התקבלתי למסלול המהיר להדרכת מטפלים בגישה זו, ובימים אלו אני מועמדת להסמכה כמדריכה. בנוסף, אני מרצה ומלמדת EFT בפורומים שונים.

 

על פי גישת הטיפול ממוקד הרגש,  70% מהזוגות לכודים בלופ שלילי של סגנונות הגנה רגשיים מנוגדים שנקראים "סגנון הרדיפה" ו"סגנון הנסיגה".

הרודף (או הרודפת) הוא אדם שמאד רגיש לכל התקרבות או התרחקות של בן זוגו ממנו. כשהוא חש  שבן/בת הזוג שלו מתרחקים ממנו, הוא מתחיל להגן על הקשר על ידי נסיונות לקרב את בן הזוג אליה.

לעומת זאת, בן הזוג הנסוג, רגיש לביקורת. וכשהרודפת מתחילה לנסות לקרב אותו אליה בדרכה, בן הזוג הנסוג מרגיש שהיא מבקרת אותו. ואז כדי להגן על עצמו מביקורת הוא מתחיל לסגת.

 

כשהוא מתחיל לסגת, הוא עושה זאת על מנת להירגע ולחכות עד יעבור זעם. בדרכו הוא מנסה לצמצם נזקים לקשר. אבל מבחינת הרודפת, הוא רק מתרחק ממנה יותר. לכן בתגובה היא מנסה לקרב אותו אליה יותר. ובאופן טראגי הוא חווה את הנסיון הזה בתור עוד ביקורת כלפיו. 

זה המלכוד הבסיסי שהמון זוגות לכודים בו.  הפעולה שעוזרת לאחד מבני הזוג להרגיש בטוח, גורמת לשני להרגיש כאב, ולהיפך. 

 

הן שהבעיה לא נעוצה בכם - לא בך ולא בו או בה, הבעיה היא הלופ, המלכוד, והצעד הראשון לצאת ממנו הוא להכיר בכך.

bottom of page